2011. június 28., kedd

II. Albert Monacói herceg esküvője

Monacó hercegéről az évek során rengeteget irtak. Intim életéről és számtalan kalandjáról irt cikkek mindig fő témák voltak legyen az sajtó, televizió vagy bármi más. Úgy van ez most is. Már csak három nap választ el a „nagy naptól”, ugyanis Július 1-én rendezik meg esküvőjének  polgári szertartását mig 2.–án a vallásit. A Monacó Parlament nagyon sok tagjának örömére végre a világ 2. legkissebb országának hercege megnősül. E kis országnak az előljárói 2002-ben a Parlamentben még az alkotmányt is módositották egy olyan törvénnyel ami lehetőséget ad a Grimáldi dinasztia trónon maradásában. Abban az esetben ha II. Albert herceg nem nősül meg élete végéig és nem hagy maga mögött hivatalos utódot, akkor lehetőség adodik a lánytesvére gyerekeinek is a tón öröklésére. Régebbi kapcsolataiból adodóan a herceg által is elismert gyerekei vannak, egy már nagykorú lánya van egy amerikai pincérnőtől , és hét éve született egy fia is akinek anyukája egy Togo-i légiutas kisérő hölgy. Gyermekei  hivatalosan nem ülhetnek trónra mivelhogy szerelemgyerekek. 



Menyasszonya Charlene Wittstock egy Dél–Afrikai hölgy aki már több éve a herceg kedvese és akit a herceg már a tavaly eljegyzett. Monacó államban utoljára ilyen szinvonalú esküvő 1956-ban volt amikor apja III. Rainer Grimaldi herceg elvette a szépségéről híres amerikai Oszkár-díjas szinésznőt Grace Kelly-t. Grácia hercegnővé vált szinésznőtől örökölte el a sport iráni szeretetet ugyanis fia, Albert fiatalkorában elismert sportoló volt aki a Monacói bob válogatott tagjaként több olimpián is részt vett. Szépséges édesanyja is fiatal korában evezésben többszörős olimpiai aranyéremmel díjazott sportoló volt. Ez esetben megérthető, hogy a sportot kedvelő herceg miért választotta párjának ezt a klassz alakú hölgyet, ugyanis Charlene nem is olyan rég a Dél-Afrikai úszóválogatott csapatának elismert sportolója volt. 

Hivatalos limuzinjuk egy sötétkék szinű, kimondottan erre az alkalomra gyártott Lexus LS 600 h Landaulet. Összeesketésükre az állami tanács elnöke lett felkérve, esemény ami a hercegi palóta tróntermében fog lezajlani. Július elsején, tiszteletükre a kikötőben Jean-Michel Jarre koncertet rendeznek. Kiváncsian várjuk mi is ...


A folytatást elolvashatod itt.
A hercegi limuzint megtekintheted itt.
Jean-Michel Jarre monacói koncert felvételét megtekintheted itt.

Nincsenek megjegyzések: